Klanten schrikken van hoge Telesur-rekeningen
12 Nov 2020, 00:00
foto


Veel mensen zijn onaangenaam verrast met de telefoonrekening die ze gepresenteerd hebben gekregen. Mensen bij de kassa hebben steen en been geklaagd. "Het wordt nu moeilijk om adsl-aansluiting te hebben. Mijn kleindochter moet online lessen volgen. Ik ben geschrokken van de hoge rekening. Ik weet niet of ik volgende maand nog kan betalen," zegt een vrouw die niet genoeg cash bij zich heeft om de rekening te betalen.

Jennis Asraf, manager Corporate Communication van Telesur om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf niet de unificatiekoers van SRD 14.29 hanteert, maar gegaan is van SRD 7 naar SRD 12.50 voor de US-dollar.
"We proberen de gemeenschap tegemoet te komen, maar moeten ook buitenlandse leveranciers in US-dollar betalen om de service te kunnen garanderen," legt Asraf uit. Telesur heeft wel een sociaal pakket voor mensen voor wie het echt te moeilijk wordt om het nieuwe tarief te betalen. Het is een minder uitgebreid pakket maar de klant kan wel  blijven internetten. " We werken het met de klant uit als ze ons contacten," zegt Asraf.

In De Nationale Assemblee hebben diverse leden opmerkingen gemaakt over de verhoging van telefoon en elektriciteitstarieven. Nu scholieren niet elke dag naar school kunnen vanwege Covid-19 moeten zij online les volgen. Er is voor gepleit om internet binnen bereik van de gemeenschap te houden. De regering zal maandag antwoord geven op de vele vragen die gesteld zijn tijdens de begrotingsbehandeling 2020.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October