Replica Santa Maria misschien op doorreis naar Paramaribo
13 Nov, 02:45
foto
De replica van de Santa Maria, het schip waarmee Christoffel Columbus in 1492 het Amerikaans continent ontdekte.


Salvador, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Bahia, heeft een replica ontvangen van de karveel (oud scheepstype) die Christoffel Columbus in 1492 heeft gebruikt tijdens een expeditie naar Amerika. De bemanning overweegt een stop te maken in Paramaribo, alvorens het gaat naar Curaçao, waar het zal worden gebruikt voor sightseeing.

Het schip is gebouwd in Itajai en is voltooid in Navegantes, beide in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina. Het heeft een reisstop gemaakt in de hoofdstad Bahia, waar het sinds november de kust van Santa Catarina verliet.

De boot, die in vier jaar is gebouwd, draagt Spaanse wapenschilden en de bel die door de navigator zou zijn geluid toen hij het Amerikaans continent ontdekte. Het vaartuig is 28 meter lang, 8 meter breed en heeft drie zeilmasten.

De replica lag voor anker in het Nautisch Centrum van Bahia en is gisteravond richting Salvador vertrokken. In de hoofdstad zal het diesel en voedselvoorraden opslaan. Voor het naar zijn bestemming naar de Nederlandse Antillen gaat, wil de bemanning nog een stop maken in Natal, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte of in Paramaribo. De Argentijn Miguel Pedro Sheppard heeft zo'n drie miljoen US$ geïnvesteerd in de uitvoering van het project.
Advertenties