Achaibersing: Nog geen cent uit Covid-fonds getrokken
30 Oct, 00:31
foto
Minister Armand Achaibersing


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zegt in gesprek met Starnieuws dat hij nog geen cent uit het Covid-19 fonds heeft getrokken. Het is volgens hem absoluut niet waar dat hij salarissen, subsidies en andere uitgaven heeft betaald uit het SRD 1.5 miljard Covid-19 fonds dat beschikbaar is gesteld bij wet door De Nationale Assemblee.

Achaibersing zegt dat hij kort geleden SRD 250 miljoen heeft aangevraagd om verlichting te brengen, maar het bedrag is nog niet vrijgemaakt door de Centrale Bank van Suriname. Er wordt onterecht met stelligheid in de media en door personen beweerd dat Covid-gelden zijn gebruikt om zonder te lenen de salarissen in september en oktober te betalen.

"Ik hoef geen wonderdokter te zijn, maar heb wel met mijn staf het bloeden weten te stoppen", antwoordt de bewindsman op een vraag. Achaibersing zegt dat hij ook niet bezig is monetair te financieren, want daar is hij een tegenstander van. Hoe het hem gelukt is om de salarissen te betalen, komt volgens de minister door de maatregelen  die nu al hun vruchten afwerpen. Onder andere ook het inningsproces van belastingen efficiënter te maken, prioriteiten te stellen en goed cash management. 
Advertenties