CLO-Collectief zet voorzitter Hooghart af via motie
19 Oct, 13:36
foto
Michael Miskin, trekker van het CLO-Collectief staat journalisten te woord na de vergadering met besturen van lidbonden in KOB. (Foto: René Gompers)


Het CLO-Collectief onder leiding van Michael Miskin, heeft voorzitter Ronald Hooghart afgezet. Althans, de 18 lidbonden hebben een motie ingediend waarin de afzetting van Hooghart is vervat. Een andere motie geeft aan het Collectief de opdracht om de gesprekken met de regering voort te zetten. De moties zijn vandaag op een vergadering van het Collectief in het KOB-gebouw, ingediend en aangenomen. 

Op de vergadering zijn besproken de laatste ontwikkelingen over de breuk in CLO, het gedrag van Hooghart, de onderhandelingen over loonreeksen en verhogingen. De breuk in CLO bemoeilijkt de voortgang van de gesprekken. Miskin geeft aan dat de regering in januari weer wil beginnen met de gesprekken over de verhogingen. Het Collectief wil dat de onderhandelingen nu voortgang vinden. 

De vergadering raakte op een bepaald moment verhit. Men is erg boos op Hooghart. De kern van de zaak is dat het Collectief de gesprekken met de regering moet voortzetten, enkele projecten van CLO moet onderzoeken, en dat Hooghart is afgezet. "De moties zijn een reactie op het handelen van Hooghart op vrijdag," geeft Miskin aan. De andere CLO vergadering onder leiding van Hooghart op vrijdag, heeft geresulteerd in het royement van Miskin en de leden die hem ondersteunen. "Wij laten zien dat wij dat ook kunnen doen. De lidbonden die hier aanwezig zijn willen meneer Hooghart niet meer als voorzitter. Its a message we're sending."

Dat besluit van de vergadering onder leiding van Hooghart om de leden van het Collectief te royeren, is niet rechtsgeldig volgens advocaten die in de arm zijn genomen. Maar het besluit om Hooghart af te zetten is ook niet rechtsgeldig. "Volgens de statuten is het niet rechtsgeldig," antwoord Miskin op vragen. "Maar het geeft een signaal naar meneer Hooghart toe; dat deze 18 bonden hem niet meer willen hebben. Daar zit de rechtsgeldigheid die je zoekt."

René Gompers
Advertenties