SLM-directeur per onmiddellijk op non-actief gesteld
15 Oct, 00:00
foto
Radjesh Radjkoemar


SLM-directeur, Radjesh Radjkoemar, die net een jaar in deze functie heeft gediend, is schriftelijk op de hoogte gesteld door de raad van commissarissen (rvc) dat hij per onmiddellijke ingang op non-actief is gesteld. Hij mag de bedrijfsterreinen niet meer betreden. 

Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident, bevestigt tegenover Starnieuws dat Radjkoemar ontheven is. Hij zegt dat de rvc nog met een verklaring zal uitkomen. "Er zijn nieuwe inzichten wat betreft de bedrijfsvoering," zegt Dundas. Wat deze inzichten zijn, is nog niet duidelijk. 

Asiskumar Gajadien, coalitie-fractieleider, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij Radjkoemar ziet als een technocraat die zich wil inzetten in het gezond maken van de SLM. Diverse posities in parastatale instellingen zijn verdeeld tussen de VHP en de ABOP. Bij de SLM is president-commissaris Rajen Pahladsingh een voordracht van de VHP. De algemeen directeur wordt ingevuld door de ABOP. Gajadien zegt er geen voorstander van te zijn dat mensen die over kwaliteiten beschikken en meewerken met het beleid, zonder meer vervangen worden. Radjkoemar heeft ruim 15 jaar ervaring in de internationale luchtvaart en heeft verschillende functies bekleed. 


Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January
Saturday 16 January