Ministeriële delegatie naar Guyana
14 Oct 2020, 07:28
foto
Minister Albert Ramdin


Een ministeriële delegatie vertrekt zo meteen naar buurland Guyana voor bilaterale besprekingen. Dit is een voorbereiding op de geplande strategische ontmoeting tussen de president Chan Santokhi en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali in november. Dit bevestigt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking tegenover Starnieuws. 

Samen met Ramdin reizen zijn collega's Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Riad Nurmohamed (Openbare Werken). Van de delegatie maken ook deel uit ambassadeur Mirjam McIntosh, OW-directeur Santosh Soman en onderdirecteur Ritesh Dhanpat. Het doel van de bespreking is om de bilaterale relatie te evalueren, de stand van zaken op te maken, overleg te completeren over diverse onderdelen en ook te overleggen over de gezamenlijke uitvoering van de Corantijnbrug. 

Hiernaast zullen gesprekken gevoerd worden met de vertegenwoordigers van Canada, Groot-Brittannië en de Europese Unie. Onmiddellijk na aankomst vanmorgen vangen de gesprekken aan met de directeur-generaal van Cariforum waar Suriname thans voorzitter van is. Later op de dag is een ontmoeting met de Caricom secretaris-generaal, Irwin LaRoque.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April