PL in rouw door overlijden ondervoorzitter Ronny Tamsiran
14 Oct 2020, 04:46
foto


Bestuur en leden van de Pertjajah Luhur (PL) met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van hun ondervoorzitter Ronny Tamsiran. De ex-parlementariër was al geruime tijd ziek, maar zijn heengaan dinsdagavond wordt toch als plots ervaren. Partijleden hebben geschokt gereageerd op het droevige bericht.

Tamsiran zat namens de PL ruim twintig jaren in het parlement. Hij woonde tot zijn dood in het district Commewijne en heeft gedurende zijn DNA-lidmaatschap dit district vier termijnen vertegenwoordigd, zowel als lid van de coalitie als vanuit de oppositiebanken. Tamsiran werd vier termijnen lang voorgedragen als kandidaat-Assembleelid en werd steeds door Commewijne gekozen. Hoewel hij in het parlement vooral de problemen aankaartte waarmee bewoners van dit district kampten, schroomde hij ook niet landelijke issues aan de kaak te stellen.

Tamsiran heeft in de periode 2005 -2010 samen met Hendrik Sakimin de PL vertegenwoordigd in DNA. De overige twee zetels gingen destijds naar Chandernath Tilakdharie (VHP) en Rame Amatsoerdi (KTPI). Hij heeft deze zittingsperiode als Assembleelid volledig uitgezeten. Daarna werd hij voor de periode 2010 – 2015 opnieuw samen met Sakimin gekozen door de Commewijners om hen te vertegenwoordigen in het parlement. In die periode waren de overige Assembleeleden van dit district wijlen Sheilendra Girjasing (VHP) en Jenny Warsodikromo (NDP). 
 
In 2013 besloot Tamsiran zich niet meer verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen van 2015. Daarmee wilde hij jongeren binnen de partij de kans geven zich te profileren. Binnen de partij werd Tamsiran als prominente PL-er gerespecteerd. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft aangegeven zeer dankbaar te zijn voor de manier waarop Tamsiran zijn werk in De Nationale Assemblee uitvoerde. Details over de begrafenis van Tamsiran worden nader bekend gemaakt. 

Advertenties