Tanzania: Kilimanjaro brandt
13 Oct 2020, 06:38
foto
De sterke wind op zondag hielp het vuur aanwakkeren, maar de wind is sindsdien afgenomen. (Foto: Reuters)


Honderden vrijwilligers, onder wie studenten en inwoners, hebben zich in Tanzania gemobiliseerd om brandweerlieden te helpen bij hun pogingen om een ​​brand op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, te beteugelen. De sterke wind op zondag hielp het vuur aanwakkeren, maar de wind is sindsdien afgenomen. Tot dusver zijn er geen gewonden of doden gemeld en zijn er geen eigendommen beschadigd.

Pascal Shelutete, een ambtenaar van de Tanzaniaanse National Parks Service (TANAPA), zei maandag dat de brand nog steeds woedde. "Brandweerlieden van TANAPA, andere overheidsinstellingen en de lokale bevolking gaan door met hun inspanningen om het in te dammen", voegde hij eraan toe.

Elk jaar beklimmen zo'n 50.000 toeristen de Kilimanjaro, die tot 5.895 meter boven zeeniveau stijgt.

De brand begon in het Whona-gebied, een rustcentrum voor klimmers die Mandara en Horombo gebruiken, twee van de verschillende routes de berg op, zei Shelutete in een verklaring op Twitter.

TANAPA nam alle voorzorgsmaatregelen die nodig waren om de veiligheid van bezoekers en hun uitrusting te garanderen, zei Shelutete. "De brand is groot en ze blijven hem bestrijden", zegt Alex Kisingo, plaatsvervangend hoofd van het College of African Wildlife Management in de buurt van de berg in het noordoosten van Tanzania, tegen Reuters.

Het college heeft 264 medewerkers en studenten gestuurd om de brand te helpen bestrijden, zei Kisingo. Ze werkten samen met de lokale autoriteiten om te helpen bij het leveren van voedsel en water aan de brandweerlieden, voegde hij eraan toe.

Het vuur was te zien tot aan Moshi, een stad die bekend staat als de poort naar de berg, die drie vulkanische kegels heeft en één van de belangrijkste toeristische attracties van Tanzania is. Inwoner Dionis Nyato zei dat de vlammen in het lagere deel van de Kilimanjaro brandden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April