Minister Somohardjo: Ruim 2000 ambtenaren geregistreerd
12 Oct 2020, 00:00
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.


Ruim 2000 ambtenaren zijn tot nu toe geregistreerd bij Binnenlandse Zaken (Biza). Vandaag wordt de registratie afgerond zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken in gesprek met Starnieuws. De ambtenaren die voldoen aan de vereisten, zullen hun salaris normaal ontvangen en ingezet worden. In andere gevallen zullen ook naar oplossingen worden gezocht. Het is niet de bedoeling om mensen onaangenaam te zijn, benadrukt de bewindsman. 

Somohardjo wil na deze registratieronde een 'landsdienaren informatie unit' opzetten, waar ambtenaren terecht kunnen met hun vragen. De bewindsman zegt dat hiertoe de behoefte duidelijk gebleken is. Ook zullen alle ambtenaren die op Biza werken worden geregistreerd. Er is een verschil tussen de betaallijst van Cebuma en het personeelsbestand op het ministerie. Uitgezocht moet worden hoe het komt dat veel meer mensen worden uitbetaald dan ambtenaren die op de personeelslijst staan van het ministerie. 

Vanaf dinsdag vindt de ambtenarenregistratie van Biza plaats. Somohardjo zegt dat in overleg met de president de mensen die belast zijn met de registratie naar de districten zullen worden gestuurd. Het ligt niet in de bedoeling dat mensen naar Paramaribo komen. Bij de registratie van ambtenaren van wie de status onduidelijk is, zijn mensen met de bus uit Nickerie gekomen naar het hoofdkantoor, maar dit is niet nodig. Mensen uit de districten worden lokaal geregistreerd. 

De minister noemt de registratie een succes. Nu kan alles in kaart worden gebracht. De data van de overheid moeten ook betrouwbaar zijn. Daarom zullen alle ambtenaren werkzaam op het departement worden geregistreerd. Mensen krijgen een uurtje vrij om hun gegevens in orde te maken.  
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April