Covid-19: Vandaag slechts 1 positief geteste persoon
28 Sep, 20:54
foto


Voor vandaag is er slechts 1 positief geteste persoon erbij. Van de 28 testen, waren 27 negatief. 6 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is gedaald naar 67. In ziekenhuizen worden 31 personen verpleegd, terwijl 7 worden behandeld in de Intensive Care Units. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei op een persconferentie vanmiddag dat er een behoorlijke afname, waardoor isolatiefaciliteiten Residence Inn en Kamer van Koophandel & Fabrieken afgebouwd kunnen worden. Mensen die positief worden bevonden, zullen opgevangen worden door Regionaal Ziekenhuis Wanica, waar twee tenten ingericht zijn. 

Elke week wordt de situatie geëvalueerd. Indien nodig worden maatregelen verder versoepeld. President Chan Santokhi heeft zondag de maatregelen tot 11 oktober bekendgemaakt. Omdat de middag- en avondscholen ook hun deuren zullen openen, is de avondklok van 20.00 uur naar 21.00 uur gebracht. Het uitgangsverbod geldt tot 5.00 uur in de ochtend. 

De maatregelen om 1.5 meter afstand te houden, mond- en neusbedekking ophebben en regelmatig handen wassen blijven van kracht. Diverse sectoren zijn opgestart met toepassen van protocollen die zijn ontwikkeld. De situatie is nog steeds gevaarlijk. Als mensen zich niet houden aan de maatregelen, kan er een tweede golf ontstaan, zoals dat het geval is in veel landen, waaronder Nederland. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October