Geen animo protestactie Pakittow
25 Sep, 09:36
foto
Het Onafhankelijkheidsplein is tot op dit moment (om 09:36) leeg. (Foto: René Gompers)


Op dit moment staan er behalve wat media en politie, geen activisten op het Onafhankelijkheidsplein voor de protestactie 'Zakka Benzine of joe sref kang zakka', die is uitgeroepen door Stephano 'Pakittow' Biervliet. De actie was voor negen uur uitgeroepen en zelfs organisator 'Pakittow' was op dat tijdstip niet op het Onafhankelijkheidsplein. Hij kwam om 9.36 uur aan met een soundtruck.

Ofschoon er vanuit de samenleving veel kritiek is op de fors verhoogde benzineprijzen, vindt het overgrote deel dat de regering de ruimte moet krijgen om haar beleid uit te voeren. Zelfs de NDP, die de grootste oppositiepartij is in De Nationale Assemblee, heeft kort na de aankondiging van de actie verklaard dat zij voorlopig niet meedoet aan protestacties. Zij heeft vanaf de overdracht van de regeermacht aangegeven dat de regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen. De NDP zal dit beleid en de ontwikkelingen kritisch volgen. Zij heeft een beroep gedaan op haar leden om de ontwikkelingen vooralsnog af te wachten. De paarse partij heeft de regering opgeroepen niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid.

President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben gisteren op een persconferentie  gezegd dat ze niet komen aan het democratisch recht van mensen om te protesteren als ze daartoe de behoefte hebben. Ze hebben de mensen wel om ruimte en geduld gevraagd om de Augiasstal die ze hebben aangetroffen in de overheidshuishouding op te ruimen.

Pakittow heeft aangegeven dat hij wel zal protesteren, al staat hij alleen op het Plein. Hij zal blijven opkomen voor de belangen van het Surinaamse volk. De minister van Financiën, Armand Achaibersing, had in een gesprek van Pakittow aangegeven waarom de maatregelen nodig zijn. "We leggen het volk uit, maar als mensen toch reden hebben om te gaan protesteren... dat recht hebben ze. Dat accepteren wij. Maar we gaan in communicatie blijven," stelde president Santokhi gisteren op de persconferentie in de Congreshal.
Advertenties