Bayern heeft het weer geflikt
24 Sep, 19:30
foto
Foto: clutchpoints.com


Bayern Munchen heeft ook beslag gelegd op de Europese Supercup. De Champions League-kampioen dwong de winnaar van de Europa league, het Spaanse Sevilla, in de Puskás Arena te Boedapest in de verlenging op de knieën en voegt zo ook deze titel toe aan de erelijst.

Na een bewogen eerste speelperiode met een vroeg doelpunt voor Sevilla vanaf de witte stip via Leon Ocampos, duurde het ondanks vele kansen voor de Duitsers, tot voor de pauze voordat Bayern Munchen via Leon Goretzka, het evenwicht herstelde. Na de rust ging Bayern op zoek naar een voorsprong, maar slaagde er niet in om de vorm van de Champions League te evenaren. Het gemis van Thiago Alcantara op het middenveld was voelbaar en ook de afwezigheid van Alphonso Davies was te merken. Toch waren de Duitsers dominant in deze speelperiode, maar Lewandowski, Sane, Gnabri en Muller slaagden er niet in hun stempel te drukken. Aan het eind van de reguliere speeltijd kreeg Sevilla de kans om Bayern te verslaan, maar Youssef En Nesyri zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt door doelman Manuel Neuer.

In de hierop volgende verlenging leek Sevilla de betere. Bayern zag zich genoodzaakt de routiniers Jerome Boateng en Alphonso Davies in te brengen. In de eerste verlenging verwerkte doelman Bono van Sevilla de inzet van David Alaba door het centrum, hetgeen hem duur kwam te staan. Javier Martinez maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en kopte het leder zonder aarzelen tegen de touwen. Hierna speelde Bayern Munchen de wedstrijd uit en legde zo beslag op de Europese Super Cup.

Mireille Hoepel
Advertenties