Leiding Kustwacht vervangen; Bhola neemt over van Slijngard
23 Sep, 11:11
foto
Minister Bronto Somohardjo van Biza wordt begroet door de scheidende directeur van de Kustwacht, kolonel Jerry Slijngard. Het roer is overgenomen door majoor Radjoe Bhola (in midden). (Foto: Biza Voorlichting)


De leiding van de Kustwacht is vervangen. Majoor Radjoe Bhola heeft gisteren het roer overgenomen van kolonel Jerry Slijngard als waarnemend directeur. Het protocol van overdracht werd in bijzijn van de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo en departementsdirecteur Nasier Eskak ondertekend. 

Slijngard zei dat hij met gemengde gevoelens afscheid neemt van de Kustwacht, maar het doet hem goed dat hij de leiding overdraagt aan Bhola, die volgens hem capabel en kundig is. De scheidende directeur heeft aan de wieg gestaan bij het opzetten van de Kustwacht. Op 1 september was het precies 7 jaar geleden dat de Kustwacht in het leven werd geroepen. Hij gaf aan dat er een grote taak is weggelegd voor de Kustwacht, namelijk het bewaken van de rijkdommen van Suriname binnen de territoriale wateren. Volgens hem is er nog een lange weg te gaan om de Kustwacht tot volle wasdom te brengen. 

Bhola sprak vol lof over de scheidende directeur. Hij bedankte de kolonel voor zijn bijdrage en de groei van de Kustwacht. De nieuwe directeur maakt zich voornamelijk sterk om de Kustwacht zelfvoorzienend te maken. Hij gaf aan dat de organisatie in staat is om op een legale manier zelf geld te genereren. De Kustwacht begon met 15 ambtenaren van het ministerie van Biza en ongeveer 34 mariniers van het ministerie van Defensie. De mariniers zijn na een periode van twee jaar terug naar de Marine. Het personeelsbestand is uitgegroeid tot 96. Bhola merkte op dat één van de hoogtepunten voor de Kustwacht is geweest de goedkeuring van de wet Instelling Kustwacht door het parlement.

Ook minister Somohardjo bedankte de scheidende directeur voor zijn inzet. Hij merkte op dat kolonel Slijngard verschillende rollen vervult, laat de voorlichting van Biza weten. “U moet niet denken dat u thuis gaat zitten, want wij hebben u nog nodig”, zei de minister. Hij sprak de nieuwe directeur de moed in om de Kustwacht tot verdere hoogtes te brengen, “want de lat is hoog gelegd door uw voorganger. De Kustwacht valt vanwege haar civiele rechtshandhaving onder Biza. Somohardjo beloofde de Kustwacht alle ondersteuning toe en noemde het voornemen van de directeur om zelfvoorzienend te zijn als muziek in de oren, gelet op de huidige financiële situatie. Het doet de minister goed dat de Kustwacht onder hem valt, daarmee vallen ook de werknemers onder Biza. 

Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October