Dood Black Panther-acteur Boseman schokt fans wereldwijd
29 Aug 2020, 08:13
foto
Acteur Chadwick Boseman


Wereldwijd is geschokt gereageerd op het heengaan van de Amerikaanse acteur Chadwick Boseman. Hij is vooral bekend om zijn rol als Black Panther. Zijn familie maakte vrijdag bekend dat de acteur op 43-jarige leeftijd is overleden. Hij leed aan darmkanker, maar dit was niet bekend bij het grote publiek. De bewondering voor hem is bij velen alleen maar toegenomen voor zijn doorzettingsvermogen. Ondanks zijn ziekte, is hij doorgegaan met zijn werk. 

In 2013 vertolkte Boseman zijn eerste hoofdrol in de film 42, waarin hij te bewonderen was als honkballegende Jackie Robinson. Hierna had hij in Get on Up de rol van soulzanger James Brown. Wij werd beroemd en held van velen als Black Panther in Captain America: Civil War. Hij vertolkte hierin voor het eerst de rol van Black Panther. In 2018 werd de film Black Panther een groot succes en won maar liefst drie Oscars. Een absolute mijlpaal voor de succesvolle Marvel-film. In deze actiefilm waren voornamelijk zwarte acteurs in de hoofdrol.

Terwijl de acteur operaties en chemotherapie onderging speelde hij nog in meerdere films. Volgens zijn familie heeft hij strijd geleverd, maar moest hij het uiteindelijk opgeven. Boseman is thuis in Los Angeles overleden. Zijn echtgenote en familie waren aan zijn sterfbed. Fans over de hele wereld bedanken Boseman voor het genot dat hij hen heeft verschaft. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April