ABOP-bestuur neemt tuchtmaatregel tegen 'Bordo'
19 Aug 2020, 06:37
foto
ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, aan het woord tijdens de structurenvergadering van de partij maandag. (Foto: FB-pagina Brunswijk)


Het hoofdbestuur van de ABOP heeft besloten een tuchtmaatregel te treffen tegen partijtopper Joël 'Bordo' Martinus. Hij wordt op non-actief gesteld. Ook hoofdbestuurslid tevens parlementariër Edward Belfort wordt op het matje geroepen. Starnieuws verneemt dat beiden in een brief op de hoogte gesteld zullen worden over het besluit van het bestuur. 

Partijvoorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft op zijn Facebook-pagina aangegeven dat de partij het volste vertrouwen heeft in de partijleiding. Kritische vragen zijn volgens de politicus naar tevredenheid beantwoord. Brunswijk heeft eerder aangegeven dat Bordo gewoon bestuurslid is en geen ondervoorzitter. Vernomen wordt dat de uitbreiding van het bestuur met meer leden en vijf ondervoorzitters statutair nog niet zijn verwerkt. Al die tijd heeft de ABOP hier geen publieke mededeling over gedaan. 

Op de vergadering is aangegeven dat het besluit over Bordo en Belfort unaniem door het bestuur is genomen. Indien leden hier niet eens mee zijn, moet dat op een algemene ledenvergadering worden besproken. Brunswijk zei dat als partijgenoten niet tevreden zijn met zijn leiderschap, ze maar een kandidatenlijst tegen hem moeten indienen, dan zal hij verkiezingen uitschrijven. 

Martinus om een reactie gevraagd over het besluit van de partij, zegt aan Starnieuws dat hij formeel niet op de hoogte is gesteld wat de tuchtmaatregel inhoudt. Hij zal nu niet reageren, want hij wil de gronden van zijn schorsing/non-actiefstelling eerst zwart op wit hebben. Hij wacht op de brief van de ABOP-leiding. 
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March