Kort geding Hoefdraad 27 augustus in behandeling
12 Aug, 16:10
foto


Op 27 augustus zal kortgedingrechter Suzanne Chu de zaak van ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in behandeling nemen. Hoefdraad vindt dat de in staat van beschuldiging stelling van hem door De Nationale Assemblee (DNA) onrechtmatig heeft plaatsgevonden. Via een kort geding tracht hij de Staat (Binnenlandse Zaken, DNA en het Openbaar Ministerie) veroordeeld te krijgen tot in een bodemgeschil een uitspraak komt. 

Intussen heeft de procureur-generaal de opsporing, aanhouding en voorgeleiding gelast van Hoefdraad, die als verdachte is aangemerkt. Hij kan - indien hij in Suriname is - worden aangehouden nog voordat zijn kort geding in behandeling kan worden genomen. 

Met het indienen van het kort geding, kan de aanhouding van Hoefdraad niet worden tegengehouden. De zaak wordt pas op 27 augustus in behandeling genomen. Gezien de strenge Covid-maatregelen die in acht worden genomen en de lijvige producties, zal tweewekelijks worden geconcludeerd. De behandeling van de zaak kan, afhankelijk van uitstel vragen door de tegenpartij minimaal anderhalve maand in beslag nemen. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October