'Ik wens u slapeloze nachten toe'
06 Aug, 23:14
foto


Hij heeft dat ons toegewenst enkele jaren terug en zie daar, zijn woorden komen uit. Slapeloze nachten is bij vele burgers te merken want hij en zijn paarse bende hebben dit land leeg geroofd, een puinhoop van gemaakt, er totaal niets over qua geld om zelf ergens te kunnen beginnen.

Dan nog de Covidcrisis met nog meer mensen zonder werk en vele bedrijven die al voorgoed hebben moeten sluiten. Door Covid kinderen nu thuis met of zonder ouders en sociaal leven in mekaar gezakt. Dit en het topje van de ijsberg die president Santokhi blootstelde over de leegroof en dat wij allemaal, het nog moeilijker gaan krijgen om uit het dal te komen, maakt dat velen van ons gefrustreerd, woedend en onrustig van zijn geworden. De meesten willen dat deze boeven snel worden opgepakt en alle geld en bezittingen worden geconfisqueerd. Plus direct wetten maken dat dit zich niet meer kan herhalen.

Tot dan moeten we het maar hebben met de hoop, dat deze regering bekwaam is en ons leidt naar betere tijden. W’o Set'en is waar velen van ons zich aan vastklampen. Echter, de impopulaire maatregelen die komen zijn de zoveelste trigger die dit getergde volk moet ontberen. Mentaal, emotioneel-sociaal, en materieel zijn wij allemaal negatief geraakt. Om uit dit diepe dal te komen moeten we een nieuwe mindset hanteren met een nieuw leerproces en nieuwe toolset.

Er zijn diverse suggesties voorhanden om jezelf door moeilijke tijden heen te werken. Bij de ene gaat het makkelijk en goed doch bij velen hapert het proces en komen ze er niet uit. Waarom is dat zo? Als je een computer een opdracht geeft om iets te realiseren dan moet wel de juiste software in de computer zijn om de opdracht uit te voeren. Zo ook bij de mens; heb je niet de juiste mindset en tools om uit het dal te komen, dan komt er weinig van terecht.  

De praktische kennis van nieuwe mindset-nieuw leerproces en nieuwe toolset is in een model samengevat” Dr.Gobardhan People Care” (GPC).

Hoe werkt dit GPC model?

De mens ontvangt op elk moment van de dag positieve en negatieve triggers uit zijn omgeving: politiek-sociaal, prive, en werkomgeving. Die prikkels komen binnen in de hersenen van de mens via 5 zogenaamde kanalen.

1. Mentale = intelligentie, verstand, opleiding, job skills, mentale focus, hoe/wat je zegt
2. Materieel kanaal = je geld, salaris, auto, huis, sieraden, overige bezittingen
3. Emotionele/sociale= verwerkte en niet verwerkte emoties, sociaal leven, familie, mind virussen
4. Physiek kanaal= je lichaam, hoe /wat je eet, slaapt, bewegen, body care, gezondheid
5. Spirituele kanaal= bidden, geloof in God, inner silence, affirmaties, yoga, muziek, natuur

Het resultaat van het samen spel van de 5 kanalen op binnen komende triggers vormt dan de mindset van de persoon op dat moment.

Virussen in onze emotionele kanaal:
De mind virus: is de ophoping van slecht verwerkte emoties in icon vorm in ons, sinds onze bevruchting en de periode na geboorte tot op heden. Deze icons oftewel mind virussen (MV) = toxische energie en informatie, worden nu dagelijks getriggerd door personen, situaties en things in onze omgeving zoals al uitgelegd.
Als de trigger zwaar de MV heeft geraakt in negatieve zin, maakt dat de MV zich opblaast net als een grote rode ballon met negatieve energie en stuurt dan de mindset die laag van kwaliteit wordt. Zo’n mindset kan als de MV erg groot is opgeblazen, dan zelfs het verstand bypassen en dus slecht gedrag en acties tot gevolg. Vergelijk dit met de computervirus die als goed getriggerd, de hele werking van de computer overneemt. De mindset wordt ook wel genoemd de “software” van de mens.

Kenmerken van sterk opgeblazen MV’s zijn: gierigheid, machtzucht, zelfverrijking, corruptie, vriendjespolitiek, eigen voordeel, geniepigheid, praten over ethiek en goed bestuur maar doen het tegenovergestelde.
De MV leeft van chaos en dat wilt hij in ons maar ook in ons gezin en dus in de hele maatschappij. Voor lange tijd en goed opgeblazen MV’s disconnect de persoon van zijn spirituele kanaal in feite dus van zijn goedheid. Door dagelijks de 5 kanalen naar verhouding te exploreren en met elkaar te alignen, komt men ondanks enorme triggers toch in een hoge mindset. Dat leert nou het GPC model ons.

Het is daarom zo belangrijk dat de regering Santokhi dit model in haar handelen en communicatie naar het volk toe ook gebruikt, zodat de vele triggers beter kunnen worden opgevangen.
Met een hoge mindset komen we sneller en effectiever uit het dal en met een goede nacht rust.

Soeresh Gobardhan, age management arts
Email: soereshgobardhan@gmail.com


Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September