Achaibersing: Belastingschijven worden ook aangepast
04 Aug, 00:01
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën op de persconferentie maandag. (Foto: Ranu Abhelakh)


De belastingschijven zullen worden aangepast, waardoor de lagere inkomensklasse niet getroffen worden door de 10% solidariteitsheffing die de regering wil invoeren per september. Ook zal de heffingskorting die ingevoerd is voor zes maanden in verband met Covid-19 niet geheel worden afgebouwd van SRD 750 naar SRD 50. Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën maandag tijdens een persconferentie van de regering. 

Met de vakbonden zal de minister nog gesprekken voeren over aanpassing van de belastingschijven en maatregelen die in financiële sfeer getroffen worden. Achaibersing zegt dat nog voordat de solidariteitsheffing ingaat, worden de schijven aangepast. Samen met de heffingskorting is dat een tegemoetkomen naar de lage inkomensgroepen. Er hoeft geen ongerustheid te ontstaan, benadrukte de bewindsman. 

De Raad van Ministers heeft de wetswijzigingen goedgekeurd om de solidariteitsheffing in te voeren. Deze extra belasting geldt voor de twee hoogste belastingschijven tot en met december 2021. De minister deelde mee dat indien de financiële situatie verbetert, de maatregelen die getroffen worden om meer geld binnen te krijgen, eerder opgeheven zullen worden. Er zal versnelde inning van belastingen plaatsvinden. 

Advertenties