Hooghart: 'Ze willen vreten van de VHP-vleespotten'
25 Jul 2020, 00:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is niet van plan zonder slag of stoot af te treden. De bestuursleden die tegen hem zijn, willen volgens de vakbondsleider "vreten van de VHP". Hij betwijfelt of de meerderheid achter de motie staat waarin het vertrouwen in hem wordt opgezegd. Hooghart zegt dat volgens planning in de derde week van december bestuursverkiezingen gehouden worden. Maar de mensen willen niet wachten. 

Hooghart merkt op dat er een paar bestuursleden zijn die de laatste tijd druk bezig zijn om bij de vleespotten van de andere groeperingen te komen. De vakbondsleider merkt op dat het nog niet gebleken is dat er acht mensen tegen hem zijn. De tegenpartij, met als initiatiefnemer bestuurslid Jan Aviankoi, wil dat Hooghart aftreedt. Er is een motie opgesteld die aan Hooghart betekend zal worden. Aviankoi zegt dat acht van de veertien bestuursleden het vertrouwen in Hooghart hebben opgezegd. Onder hen bevinden zich ook Michael Miskin, secretaris-generaal en penningmeester Glenn Swamipersad. Zij zijn lid van het dagelijks bestuur samen met Hooghart. 

De bestuursleden die willen dat Hooghart aftreedt, vinden dat hij de belangen van landsdienaren ondergeschikt heeft gemaakt aan zijn eigen politieke en persoonlijke belangen. Hooghart neemt besluiten zonder anderen te kennen en scheldt regelmatig bestuursleden uit in bijzijn van derden. Hij is volgens hen de functie van voorzitter van de CLO onwaardig. De vakbondsleider zou geen democraat zijn en zou in strijd handelen met de statuten van de organisatie. Hij zou verdeel- en heerspolitiek voeren en bestuursleden tegen elkaar uitspelen. 

Miskin heeft volgens Hooghart vrijwel alles aan de overheid en aan hem te danken. "Hij wil voorzitter worden," meent de vakbondsleider. Swamipersad is een harde NDP'er, maar plotseling worden allerlei andere handelingen gepleegd. "Ze willen van de vleespotten van de VHP eten", stelt de CLO-voorzitter. De vakbondsleider merkt op dat hij geen etnische persoon is, zoals Aviankoi beweert. "Ik zeg gewoon wat er etnisch aan de hand is in dit land," laat Hooghart optekenen. "Ik ben nog steeds voorzitter, laten ze komen met hun motie". Hooghart belegt zaterdag een persconferentie. "Dan ga ik braken..."

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 07 May
Monday 06 May
Sunday 05 May