Breaking: Meerderheid bestuur zegt vertrouwen op in Hooghart
24 Jul 2020, 15:40
foto


De meerderheid van het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft het vertrouwen in voorzitter Ronald Hooghart opgezegd vandaag. Een commissie van goede diensten moest proberen een oplossing te brengen, maar heeft niks bereikt. Bestuurslid Jan Aviankoi zegt aan Starnieuws dat partijen geen overeenstemming konden bereiken. Uiteindelijk is een motie ingediend om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Van het bestuur zijn 8 vóór en 6 tegen de motie.  

Aviankoi merkt op dat Hooghart constant bezig was bevolkingsgroepen te beledigen. De belangen van ambtenaren zijn niet op de juiste wijze behartigd. Er was een tijdje ontevredenheid, totdat het niet meer houdbaar was. Hooghart kan de CLO nu niet vertegenwoordigen meent Aviankoi. De organisatie wordt door het dagelijks bestuur in en buiten rechte vertegenwoordigd. De secretaris-generaal en de penningmeester, die samen met de voorzitter het dagelijks bestuur vormen, zijn ook voor de motie. 

Op basis van de statuten zullen verdere stappen ondernomen worden, waaronder het houden van bestuursverkiezingen. De Assemblee van de Ledenraad zal ingelicht worden en alle stappen zullen op een democratische manier worden ondernomen. Aviankoi benadrukt dat de CLO geen politieke organisatie is. Alle groepen moeten zich thuis voelen in de CLO. Het kan niet zo zijn dat de voorzitter steeds groepen en culturen beledigd. Hij vindt het jammer dat het zover moest komen en Hooghart niet zelf heeft bedankt. 


Bestuursleden van CLO die het vertrouwen in voorzitter Ronald Hooghart hebben opgezegd vandaag. Er zullen vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. (Foto: Raoul Lith)
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April