President en first lady ingenomen met schenking China
24 Jul 2020, 02:16
foto
President Chan Santokhi ontvangt medisch materiaal van de Chinese ambassadeur Liu Quan. (Foto: NII)


De Chinese ambassadeur Liu Quan heeft een partij medisch materiaal geschonken aan president Chan Santokhi. Voordat de spullen werden geschonken aan Santokhi werd daarvoor het overdrachts- en acceptatiecertificaat getekend. De documenten werden ondertekend door de ambassadeur en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Er is ook een schenking gedaan voor het bureau van de first lady. 

Het staatshoofd gaf aan dat de bevriende natie met deze geste demonstreert dat ze een belangrijke bijdrage wenst te leveren aan het bestrijden van het Covid-19 virus in Suriname en in de wereld. Dit geniet wereldwijde erkenning. Verder geeft de schenking aan, dat de beide landen hiermee hun bilaterale relatie verder verstevigen. "China heeft gedemonstreerd een echte vriend te zijn", laat de president optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. 

De first lady zei blij te zijn met de schenking. Ze is ervan overtuigd dat de spullen zullen bijdragen aan het tegengaan van de verdere verspreiding van dit dodelijke virus. Zij kijkt uit naar de uitvoering van projecten met de Chinese ambassade. Suriname en China hebben goede culturele en historische banden die ingezet kunnen worden voor de duurzame ontwikkeling van het land. 

Ambassadeur Liu Quan bracht naar voren dat de beide landen al jaren een uitstekende relatie met elkaar onderhouden. Dit is mogelijk door gezamenlijke inspanningen van alle partijen. Er zal verder gewerkt worden aan het verder verstevigen van de relatie waar beide volken profijt aan zullen hebben. Het virus kent volgens de diplomaat geen grenzen en is het van belang dat er hulp geboden wordt. Via solidariteit en samenwerking kan de ziekte wel worden teruggedrongen, meent de diplomaat. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April