Dalende prijzen: Staatsolie herziet olieboorprogramma 2020
23 Jul 2020, 16:42
foto
De Staatsolieraffinaderij te Tout Lui Faut.


Staatsolie heeft zijn boorcampagne voor dit jaar herzien van 95 naar 30 putten vanwege de internationale olieprijsdaling. In een update zei Staatsolie dat de meeste van de 30 putten infill-boringen omvatten in een poging om de output van 16.500 vaten per dag te behouden. De nationale oliemaatschappij verlaagde bovendien het budget van het programma tot 20 miljoen dollar.

Vorig jaar heeft de Surinaamse oliemaatschappij 101 putten geboord in de producerende onshore velden Tambaredjo en Tambaredjo Noordwest. Hoewel Staatsolie van plan was 117 putten te boren, verhinderden lage waterstanden als gevolg van droogte de toegang tot boorlocaties, legde de staatsbeheerder uit.

Dit jaar is het bedrijf echter van plan om in Tambaredjo op grote schaal polymeeroverstromingen te implementeren om de productie stabiel te houden na gebruik te hebben gemaakt van de verbeterde olieterugwinningstechnologie als proefproject, meldt Caribbean Business Report (CBR).

Nieuwe ontwikkelingen

Het bedrijf maakte ook bekend dat het eerder dit jaar groot onderhoud aan de raffinaderij van Tout Lui Faut had uitgevoer. De raffinaderij heeft een capaciteit van 15.000 vaten per dag. Als resultaat zullen de werkzaamheden de veilige en betrouwbare werking van de installatie gedurende vier jaar vergemakkelijken

Eind 2015 heeft het staatsbedrijf opdracht gegeven voor de uitbreiding van de raffinaderij om de capaciteit te verdubbelen. Over de betrokkenheid van Staatsolie bij de offshore-activiteiten merkte Angela Profijt, hoofd Financiën en Investor Relations van Staatsolie op: "We bereiden ons voor op het moment waarop besloten moet worden om te investeren in deelname aan offshore-olieproductie in blok 58, samen met Apache en Total."
Advertenties