Pg dient opnieuw vordering tegen Hoefdraad in
21 Jul, 09:14
foto


De procureur-generaal (pg) heeft gistermiddag een hernieuwde vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van de gewezen minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, ingediend bij De Nationale Assemblee. De eerste vordering was op 23 april door het toenmalige parlement afgewezen.

De hernieuwde vordering is gebaseerde op de wettelijke mogelijkheid zoals opgenomen in de Wet in Staat van Beschuldiging en Vervolging politieke ambtsdragers en mede gelet op de tot nu toe verkregen resultaten in het onderhavig strafrechtelijk onderzoek, zegt het Parket van de pg in een persbericht.

"Van de eerdere afwijzing door DNA van de op 23 april jl gedane vordering zijn tot op heden de redenen van die afwijzing niet ter kennis gebracht van de procureur-generaal." de pg zegt dat hij het besluit tot die afwijzing vanuit de media heeft vernomen.

"Toewijzing van de hernieuwde vordering zal het mogelijk maken om de strafzaak tot klaarheid te brengen middels een gerechtelijk vooronderzoek," motiveert de pg zijn verzoek.
Advertenties