22-jarige aangehouden met cocaïnebolletjes
15 Jul, 11:12
foto


Rafael V. (22) aangehouden is zaterdag op de Johan Pengel luchthaven aangehouden door het BID-team. De verdachte stond op het punt Suriname te verlaten na zijn vakantie hier te hebben doorgebracht. Hij viel bij de visitatie door de mand toen 40 cocaïne bolletjes in zijn onderbroek, dichtbij zijn geslachtsdeel, werden ontdekt.

De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Rafael V. heeft verklaard dat hij de drugs naar Nederland wilde smokkelen. Hij zou 1500 euro ontvangen van zijn opdrachtgevers als het hem gelukt was de bolletjes met cocaïne af te leveren in Nederland. 

Dit zou de tweede keer zijn dat Rafael V. cocaïne wilde smokkelen vanuit Suriname naar Nederland. De eerste keer is het hem gelukt door de controle te komen zowel in Suriname als in Nederland. Rafael bezit de Nederlandse nationaliteit en beweert dat hij student is, meldt de politie Public Relations.