Covid-19: Vandaag 29 geïnfecteerden erbij
09 Jul, 18:02
foto


29 personen zijn vandaag positief getest op Covid-19. Vanuit verschillende locaties mochten 21 personen die geïnfecteerd waren met het coronavirus naar huis. Het aantal active cases is 221. 

Van de 694 personen die besmet zijn geraakt, zijn 456 genezen verklaard. 156 personen zijn in quarantaine. In de Intensive Care Unit worden 5 personen behandeld. 17 personen hebben het leven gelaten door deze besmettelijke ziekte. 

Tijdens een presentatie heeft epidemioloog Radjes Ori dat de grootste cluster van 28 procent gerelateerd is aan mensen in de goudsector. 25 procent zit in de cluster rondom de verkiezingen. De derde grootste cluster van 24 procent bevindt zich binnen de goudmijnen van Rosebel en Newmont en hun contractors. In het geval van Rosebel is het virus binnengebracht door iemand die uit Frans-Guyana kwam naar Suriname.

In Suriname zijn er meer mannen dan vrouwen besmet. Ook bevindt de grootste groep zich in de middelbare leeftijd en de werkende klasse. Vooral het oosten van het land is nog een zorgpunt. De bron van de meeste infecties zijn personen die naar Frans-Guyana waren. 


Tuesday 04 August
Monday 03 August