Minister Chotkan weer directeur NV Luchthavenbeheer
04 Jul, 00:00
foto
Vijay Chotkan gaat terug naar zijn oude post van directeur NV Luchthavenbeheer.


Vijay Chotkan, die directeur was van NV Luchthavenbeheer voordat hij minister werd van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&T), gaat terug naar zijn oude post. Timothy Mendonça was in juni vorig jaar aangesteld als waarnemend directeur bij Luchthavenbeheer. Zijn contract is per 30 juni verlopen. 

Chotkan werd medio mei 2019 minister van OWT&C. Hij verklaarde toen tegenover Starnieuws dat hij zijn contract niet had afgekocht, zoals dat beweerd werd op social media. "Ik ben op 16 mei 2019 beëdigd als minister en die maand heb ik mijn laatste salaris ontvangen als directeur van NV Luchthavenbeheer," zei Chotkan toen. Hij ontkende dat er een afkoopregeling bestond. "Ik heb ook niks ontvangen en ik word niet betaald door NV Luchthavenbeheer. Dit alles kan worden nagetrokken. De onjuiste informatie is alleen maar bedoeld om mij politiek te beschadigen," concludeerde de bewindsman.

Intussen is gisteren aan het personeel van NV Luchthavenbeheer via een circulaire meegedeeld dat de overeenkomst met Mendonça is beëindigd. Hij is ontlast van zijn functie als waarnemend directeur. De onderdirecteur Commerciële Zaken is, conform de statuten van het bedrijf, belast met de waarneming. Dinsdag is een algemene vergadering van aandeelhouders belegd waarbij de beslissingen zijn genomen. Mendonça gaat terug naar zijn oude post van hoofd Corporate Planning & Development.