Alle 19 dc's beschikken over nieuwe voertuigen
28 Jun, 20:14
foto
Minister Edgar Dikan, draagt het voertuig over aan districtscommissaris Mike Nerkust, de Covid-regels in acht nemend. (Foto: NII)


Alle 19 districtscommissarissen (dc's) beschikken over een nieuwe dienstauto. Minister Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) heeft vrijdag de dc's Mike Nerkust (Paramaribo Noordoost) en Armand Jurel (Para) elk de sleutels overhandigd van een dubbel cabine pick-up (SsangYong Musso). 

De regering besloot vorig jaar deze 19 nieuwe voertuigen te bestellen voor het korps van dc’s om te voorzien in een dringende behoefte. In eerste instantie waren twaalf auto’s afgeleverd. De eerste overhandiging in dit traject was op 9 oktober 2019. De resterende werden in kleinere tranches afgeleverd en overhandigd. De dc’s hadden vooraf samen met de minister een prioriteitenlijst samengesteld voor de volgorde van de overhandiging van beschikbare voertuigen, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. 

Beide dc’s hebben de minister hartelijk bedankt voor het ‘updaten’ van het wagenpark van commissariaten. Ze zijn ervan overtuigd dat de nieuwe voertuigen de mobiliteit van de dc’s zal verbeteren, en dat de bestuursdiensten zich daardoor beter van hun taken zullen kwijten. Dikan is vol lof over de dc’s die de afgelopen periode zonder mokken en morren hun werk met overgave bleven doen, ondanks ze niet allemaal over een degelijk dienstvoertuig beschikten. Advertenties