Logos International roept op tot steun dak- en thuislozen
20 Jun 2020, 10:39
foto


Logos International voorziet dagelijks ongeveer 100 dak- en thuislozen van voeding. De organisatie voert met behulp van donaties sinds 2016 ‘The Jezus project’ uit. De afgelopen twee jaar gebeurt het ook met medewerking van het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting. Ondanks het Covid-19-virus, verlenen steeds meer mensen een bijdrage bij het voorzien van voeding aan deze kwetsbare groep, zegt de organisatie in een persbericht.

Logos is met het project gestart om het feit dat dak-en thuislozen in Suriname een achtergestelde positie hebben en vaak niet in hun basis levensbehoeften, waaronder voeding kunnen voorzien. De inspiratie komt van de tekst van Mattheus 25:42, die de mens bemoedigt om degenen die hongerlijden en dorst hebben te helpen, waardoor we naar elkaar blijven omzien.

Logos International zegt dat het bijzonder hartverwarmend is om te constateren dat meer mensen zich in deze moeilijke periode bekommeren om het lot van de dak- en thuislozen. “Het zal zeer bijzonder zijn als de voorziening van voeding gestructureerd vanuit een platform kan geschieden en wij gezamenlijk meer personen van deze kwetsbare groep bereiken en hen alle dagen van de week kunnen garanderen van voeding en drank. Immers moeten we om elkaar blijven geven en een helpende hand uitreiken naar degenen die het hard nodig hebben”, schrijft zij.
 
Door de verspreiding van het Covid-19 virus kunnen de dak- en thuislozen veel moeilijker “hosselen” en ze zijn over het algemeen echt aan hun lot overgelaten, geeft Logos aan. De verspreiding van het Covid-19 virus maakt het ook steeds complexer om projecten zoals deze, voort te zetten. Echter moet deze kwetsbare groep nimmer uit het oog worden verloren. 

Logos International roept de gemeenschap op om de kwetsbare groep te ondersteunen. Er kan gemaild worden naar logosinternat@hotmail.com, of contact gemaakt worden met Inez Huijzen-Sedney op 8796348 of Cornelly Grootfaam- Tjalim op 8729858. “Immers, moeten we aan het end van de dag elkaar helpen opbouwen, zodat we gezamenlijk als natie een hogere levenskwaliteit kunnen genieten.”
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April