Covid-19 teller gestegen naar 196
13 Jun 2020, 19:52
foto
De teller op de Covid-19 website is weer omhoog gegaan. Er zijn negen personen bijgekomen die besmet zijn met het coronavirus.


Er zijn negen personen vandaag positief getest op Covid-19. Het aantal besmette personen in Suriname is gestegen naar 196. Het aantal active cases is op 184. De 17 personen die gisteren naar huis zijn gegaan, zijn nog niet afgevoerd op de officiële Covid-site. 

Tussen de infectiologen en het team van de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, is er geen overeenstemming over het ontslagbesluit. Infectioloog Stephen Vreden zei gisteren dat het ontslagbeleid is aangepast. 
Volgens recente inzichten is het besmettelijk zijn van een geïnfecteerde voor anderen niet eindeloos en niet per se gekoppeld aan het wel of niet hebben van een positieve swab, meent Vreden. 

De swab toont volgens Vreden niet het hele virus, maar deeltjes daarvan in de keel of neus aan. Die deeltjes kunnen nog lang in de keel van de persoon voorkomen maar het virus zelf niet. Eenmaal een persoon is hersteld, komt het Covid-19 virus doorgaans niet meer voor in het lichaam van zo iemand.
Advertenties