Breaking: 24 nieuwe Covid-19 gevallen genoteerd! (update)
11 Jun 2020, 19:25
foto
De officiële Covid-19 site is zojuist aangepast. Het aantal besmette personen heeft een grote vlucht genomen. De teller stijgt naar 157.


Het hoogste aantal van 24 personen dat Covid-19 positief is bevonden, is vandaag genoteerd in Suriname. De teller springt van 144 naar 168.  De active cases schiet naar 157. Suriname heeft Guyana, dat ver vooruit liep, ingehaald. Daar zijn er 158 besmettingen, terwijl Suriname al 168 positieve gevallen heeft genoteerd. De teller was aanvankelijk met 25 omhoog, maar deze is intussen bijgesteld. Starnieuws verneemt dat iemand die is gestorven, positief getest is op Covid-19. De doodsoorzaak moet nog formeel vastgesteld worden. 

Enkele dagen leek het erop dat de curve aan het afvlakken was. De directeur van Volksgezondheid zei gisteren informatie van de epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie nog beheersbaar is. Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is door contact tracing en overheidsquarantaine stopgezet. Bij deze cluster zijn er volgens de medici geen nieuwe positieve gevallen. Bij de overige twee clusters worden de positieve gevallen geregistreerd.

Er is ook goed contact met de Braziliaanse gemeenschap, waardoor ook veel meer testen plaatsvinden. De mensen melden zich aan bij ziekteverschijnselen. Het overgrote deel van de mensen die getest worden, is Surinamer. 
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May