Bouterse: Santokhi moet geen confrontatie zoeken
11 Jun 2020, 15:07
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse onthult dat hij onlangs van 20.00 uur tot half zes in de ochtend heeft gesproken met VHP-voorzitter Chan Santokhi. Ook met Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft hij gesproken. Tot eer van beiden zegt Bouterse aan Clifton 'Limbo' Limburg in Bakana Tori vanmiddag, hebben geen van hen over samenwerking gesproken. Er is gesproken over een soepele afhandeling van zaken en ondersteuning van de regering. Verder is er gesproken over zaken, waar juist nu turbulentie over is. 

In de Nederlandse media is melding gemaakt over dat Santokhi bereid zou zijn Bouterse uit te leveren aan Nederland. Santokhi heeft dit intussen ontkend en er is correctie gekomen. Ook is er in de Olifant op een 'spoed persconferentie' door de voorzitters Ronnie Brunswijk (ABOP), Gregory Rusland (NPS) en Santokhi aangegeven dat Surinamers niet worden uitgeleverd. 

"U kunt zich voorstellen dat het mij gestoord heeft, dat juist een van de onderwerpen waarover wij spraken, toen de heer Santokhi met zijn vrienden uit Holland belde, of zij belden naar hem. Dat een dergelijk interview werd afgelegd. De mensen moeten weten en de mensen kennen me. Ik ben een gewoon mens. Ik ga nooit confrontatie opzoeken, maar geloof me, ik schuw geen enkele confrontatie. Als de mensen het zo willen spelen, dat is hun verantwoordelijkheid. Wij roepen op dat de regering ondersteund moet worden, het volk wil dat. En dan moeten zij aan het werk," benadrukt Bouterse. 

"Wanneer een wijze man tot inzicht is gekomen, zeggen ze in Tibet, dan wordt hij een gewone man. Meneer Santokhi is een wijze man. Ik zou van hieruit een beroep op hem willen doen om te proberen een gewone man te worden. En daarbij heb ik geen probleem om de deur open te maken. Maar als je de deur openmaakt voor iemand zal de persoon zelf naar binnen moeten gaan. Ik hoop dat hij, en zij die volgen, precies begrijpen wat ik bedoel omdat niemand er enig baat bij heeft dat we hier weer turbulente situatie krijgen en dat wij hier weer rommel krijgen in het land. We zijn een voorbeeld in de wereld. Wij leven vredig naast elkaar," betoogt Bouterse. Hij roept op om verder samen aan de opbouw van het land te werken. 

"De gespierde taal en denk ik confrontatie met mij, geloof mij, Santokhi gaat het niet kunnen houden. Dus ik hoop dat hij daadwerkelijk zegt dat de mensen hem verkeerd hebben geïnterpreteerd. Ik heb de bandjes over en weer beluisterd en het was niet mis. Het was in schril contrast met wat wij uren, uren en uren hebben besproken", laat Bouterse optekenen. Er is niet gesproken over samenwerking, niet met Santokhi of Brunswijk. Er is juist gesproken over deze zaken die in goede transitie moesten worden geplaatst. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April