Suriname, nieuwe politiekvoering gereed?
10 Jun 2020, 16:27
foto


Laat mij alvast beginnen met het feliciteren van de VHP en Suriname met de overwinning van de recent gehouden verkiezingen. Er is een duidelijk signaal verstuurd naar de huidige regering die voor het grootste deel gesteund wordt door de NDP. De geschiedenis bewijst keer op keer dat een regering met een NDP-signatuur Suriname steeds weer in een financieel debacle stort.

De stembus resultaten geven een duidelijke boodschap aan alle politieke organisaties en -leiders. Hierbij kunnen wij gerust eruit halen dat het verstrekken van pakketten en banen bij de overheid inruil voor een stem helemaal niet meer van deze tijd is. Duidelijke evolutie in de denkwijze van het Surinaamse volk. Met dit gegeven is het nu al tijd voor de huidige politici en de toekomstige regering het moraal en ethische hoog in het vaandel te houden en te bevorderen. Wees nu reeds een voorbeeld voor de toekomst! 

Er zijn in het verleden heel wat zaken blijven liggen, waarbij de toenmalige Front-regering in de jaren 80 het absolute meerderheid had om wetten in grondwet te wijzigen zo niet in zijn geheel te wijzigen. Ik denk hierbij aan dat personen die in aanraking zijn gekomen met de justitie voor ernstige feiten z.a. aanranding, moord, diefstal etc, helemaal geen publieke functies mogen bekleden en beter gezegd, geen passief kiesrecht (men mag niet op een lijst van een politieke partij om gekozen te worden bij de algemene verkiezingen).

In aanloop tot de daadwerkelijke wijziging van bovengenoemde wens ik de toekomstige regering en de huidige politieke leiders te adviseren nu al het goede voorbeeld te geven. Het regeren is ook een opvoedende rol vervullen, want er is in de afgelopen jaren systematisch gezaagd aan het intellect van elke Surinamer. Heden ten dage leeft er vooral onder de jeugd dat politiek betaalt. Ik wens de heer Brunswijk en de heer Somohardjo te adviseren geen publieke functies te bekleden. 
Er zijn genoeg intellectuelen binnen de ABOP die deze kunnen vervullen. 

Het moet afgelopen zijn met vrienden benoemen op posten waarvoor zij niet capabel zijn. Put the right man/woman on the right place! Wees een voorbeeld voor de toekomst. Het zal u alleen groter maken en u zult heel veel respect afdwingen van Suriname en ook buiten Suriname. De jeugd kijkt naar ons en naar u, wij zijn de voorbeeld figuren voor de toekomst van Suriname. Als laatste, als je in de politiek gaat moet je het doen omdat je van je land houdt en niet van jezelf!

Arif Soebratie
arif.soebratie@gmail.com
Advertenties