Coronaviruspandemie in Brazilië vertraagt niet
03 Jun, 10:25
foto
Mensen staan bij het centraal busstation in Brazilië, te midden van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (Foto: Reuters)


Brazilië heeft opnieuw een recordaantal nieuwe dagelijkse sterfgevallen als gevolg van het coronavirus geregistreerd. De 1.262 nieuwe dodelijke slachtoffers hebben het totale dodental op 31.199 gesteld.

De sprong komt terwijl verschillende grote steden weer beginnen te openen. In Rio werden mensen op de stranden gezien en in Sao Paulo is er wat handel geopend.

Marcos Espinal, directeur van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) zei dat het moeilijk was in te schatten is hoe het virus in Brazilië zou worden ingeperkt, tenzij beperkende maatregelen en meer tests werden gebruikt.

Brazilië heeft 555.383 bevestigde infecties. Alleen de Verenigde Staten heeft meer infecties genoteerd. Het land is diep verdeeld over de manier waarop op de crisis moet worden gereageerd: gezondheidsdeskundigen en lokale gouverneurs pleiten voor een afsluiting, terwijl president Jair Bolsonaro zegt dat een economische crisis schadelijker is dan het virus zelf.

Tot nog toe vertoont de pandemie in het grootste land van Latijns-Amerika geen tekenen van vertraging. Het land registreerde 28.936 extra gevallen van het nieuwe coronavirus, zei het ministerie.