SZF-kantoren voorlopig gesloten voor het publiek
31 May, 17:05
foto


Alle publieke hallen van het Staatsziekenfonds (SZF) zijn tot nader order gesloten. De directie van het SZF benadrukt dat alle SZF-kaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, automatisch verlengd zijn tot en met 30 juni 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten met een vervaldatum tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020. 

De leiding van het SZF merkt op dat er zorgwekkende ontwikkelingen zijn rond de verspreiding van Covid-19 in Suriname. In een week zijn er vier nieuwe gevallen geregistreerd. De autoriteiten zijn nog bezig zijn met het achterhalen van de contacten van deze personen. De status in Suriname is officieel Code Rood, wat inhoudt dat er sprake is van verspreiding binnen de gemeenschap en dat de infectiebron onbekend is.

Zowel de verzekerden als de dienstverleners wordt er nogmaals op gewezen dat de geldigheidsduur van de kaarten die in de periode 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisch verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratorium, röntgen, ziekenhuis, enzovoorts tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaald worden.

Rekening houdend met de door de regering genomen maatregelen over preventie van verdere verspreiding van Covid-19 worden de dienstverleners nogmaals opgeroepen om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen.

De SZF Vrijwillig verzekerden worden opgeroepen de digitale procedure te volgen ter aanvraag of verlenging van hun SZF-kaart. 
Advertenties