Paramaribo heeft ruim 200 van de 274 stembureaus verwerkt
31 May, 00:00
foto
Hoofdstembureau Paramaribo bezig met verwerken van de processen-verbaal. De resultaten van 274 stembureaus moeten worden verwerkt. (Foto: Leroy Troon)


Het hoofdstembureau Paramaribo heeft tot zaterdagavond de resultaten van ruim 200 stembureaus verwerkt. In dit kiesdistrict (1) waren er 274 stembureaus. Enkele stembureaus zijn opnieuw geteld en aantal (19)moet nog. Bij sommige stembureaus zijn de processen-verbalen (pv's) niet correct ingevuld. Het proces in de Anthony Nesty Sporthal gaat vrij moeizaam. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken dat de officieuze uitslag bekendmaakt, heeft de gegevens van drie stembureaus niet. Niet alle pv's was opgeplakt door het stembureau, waardoor er geen foto's gemaakt konden worden. Ook het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft geen foto's van alle pv's maar stelt de turflijsten ter beschikking. Met drie stembureaus zal het resultaat van Paramaribo niet beïnvloed kunnen worden. In Paramaribo heeft de VHP nu 7 zetels, de NDP 5, NPS 3 en ABOP 2. 

De NDP heeft intussen formeel een brief geschreven aan OKB. Daarin wordt gevraagd om een hertelling van Paramaribo. De oppositionele partijen vinden dat er geen grond is voor een hertelling. Het besluit echter wordt uiteindelijk genomen door het OKB. Maandag is er een onderhoud tussen het OKB met de NDP die de bezwaren en de klachten zal toelichten. Op grond hiervan zal het OKB een beslissing nemen. 

De verwerking van de pv's is in alle districten nagenoeg achter de rug. Diverse districten hebben intussen al een openbare zitting gehouden om de uitslag bekend te maken. Wanica heeft zondag zitting. In Paramaribo zal het nog enige tijd in beslag nemen voordat alles is verwerkt. Daarnaast is het nog niet duidelijk of het OKB gronden zal vinden voor de bezwaren die de NDP heeft ingediend. 


Advertenties