President en echtgenote hebben al gestemd
25 May, 07:35
foto
President Desi Bouterse, lijsttrekker van de NDP in Paramaribo, en zijn echtgenote brengen hun stem uit te O.S.Clevia. (Foto's: Ranu Abhelakh)


President Desi Bouterse en zijn echtgenote Ingrid hebben zojuist hun stem uitgebracht op stembureau 1, OS Clevia. Het stembureaupersoneel heeft vanmorgen gezamenlijk gebeden voor een goed verloop van deze dag. De eerste kiezers hebben al hun stem uitgebracht op dit stembureau. Als eerste worden de handen van de kiezers ontsmet als preventie tegen Covid-19. 

Tegen journalisten zei Bouterse dat het een belangrijk moment is in Suriname. Met de verkiezing wordt een periode afgesloten en een nieuwe ingeluid. De soevereine wil van het volk wordt tot uitdrukking gebracht met de verkiezingen, merkte hij op. Diverse journalisten kregen de mogelijkheid om in het stembureau foto's te maken en te filmen. Doorgaans stemde Bouterse aan het eind van de dag. 

Zoals bij elke kiezer worden de gegevens van de president en zijn echtgenote opgelezen. Nadat hun handen ontsmet zijn, wordt de pink gekleurd met blauw inkt. Daarna krijgen zij de twee stembiljetten overhandigd, één voor De Nationale Assemblee en de andere is bestemd voor de ressortraden. Na het stemmen grapte de president dat hij op PRO heeft gestemd, want hij is pro alles. Bouterse is lijsttrekker van de NDP in Paramaribo. 

Nu hij gestemd heeft, zal Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP, het veld intrekken. Hij zal de mensen poweren en vragen dat alles rustig blijft en "dat we een goede dag zullen hebben". 


Het stembureau personeel vraagt de zegen van de Almachtige.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July