DA'91: Er is geen tweede kans
24 May, 05:13
foto
Angelic del Castilho, voorzitter van DA'91, spreekt het publiek via Apintie televisie toe.


DA'91-voorzitter Angelic del Castilho benadrukt dat er "geen tweede kans" is. Het moment is nu om af te rekenen met leiders die gefaald hebben. De afgelopen tien jaren zijn volgens haar verschrikkelijk geweest. Er is te lang genoegen genomen met zwakke, slechte en half goede leiders. Partijraad-voorzitter Sunil Oemrawsingh zei dat het land teruggenomen moet worden. Surinamers moeten hun eergevoel terugkrijgen. Partijtoppers hebben de samenleving zaterdagavond toegesproken via Apintie tv.  

Op de kiezers werd een beroep gedaan door DA'91 om goed na te denken op wie ze hun stem uitbrengen. Oemrawsingh merkte op dat het land geleid wordt door veroordeelde drugscriminelen, mensen die opgesloten waren voor corruptie en zelfs mensen die veroordeeld zijn voor moord. DA'91 heeft ook geen goed woord voor over dat grote oppositiepartijen oproepen om slim te stemmen. Dit is volgens de partij karakterloos, verachtelijk en verwerpelijk. Oemrawsingh riep op om te stemmen voor Del Castilho die een moedige vrouw is. Zij verdient het om in het parlement te komen. Hij is zelf ook kandidaat, maar ziet graag dat de partijleider gekozen wordt. Del Castilho merkte op dat Suriname moet werken met iedereen in de wereld die democratie en rechtsstaat voorstaan. DA'91 is geen voorstander van systemen die de vrijheid van de burgers beroven. De relatie met China zal worden geëvalueerd als de partij gekozen wordt in De Nationale Assemblee. Oemrawsingh merkte op dat deze regering met de mentaliteit van de jaren tachtig van de vorige eeuw zaken wil opdringen aan het volk. Steeds wordt er een vijand gezocht. Toen was het Nederland en nu is het de rechterlijke macht. "Nu is het niet bakra basi a keba, maar a keba gi yu", zei hij. Hij voerde aan dat niet door Covid problemen zijn ontstaan in Suriname, maar door de 'fufuru' van de regeerders. Er wordt zelfs gestolen van de komende generaties. 

De partijvoorzitter zei dat DA'91 achter het volk staat. Dat is ook bewezen toen maar tien mensen op het Onafhankelijkheidsplein waren om te demonstreren. Toen vonden de VHP, de NPS, de ABOP en PL het niet nodig om de mensen te ondersteunen. Er wordt gewacht tot er een massa is. "Als u alleen bent staan wij ook aan uw zijde. Elke Surinamer telt. Ook al is het gevaarlijk, wij strijden met u. Het risico is voor de leiding en het feest is voor ons allen. Geloof in uzelf. Durf te breken met het verleden. Durf te zeggen dit is genoeg," benadrukte Del Castilho. Zij hoopt dat de kiezers voor zichzelf zullen kiezen en de situatie zullen keren. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July