VHP-kandidaat Bahadoer doet aangifte van bedreiging
14 May 2020, 00:33
foto
De banner van Soeshma Bahadoer op de kruising Meurs- en Kennedyweg in het district Para. Er is aangifte gedaan bij de politie voor bedreiging en intimidatie.


VHP-kandidaat in Para, Soeshma Bahadoer, is met de dood bedreigd door een man woensdag. Zij en haar echtgenoot werden gesommeerd de banner te verwijderen, anders zou de man ervoor zorgen dat deze zou worden verwijderd. Bahadoer zegt aan Starnieuws dat zij aangifte heeft gedaan bij de politie van Rijsdijk. Zij kent de man die haar uitgescholden en met de dood heeft bedreigd niet. De VHP verwerpt in een verklaring met klem de afschuwelijke en lafhartige intimidatie en bedreiging. 

Vijf banners zijn dinsdag geplaatst in Para. Woensdag bleek de banner op de kruising Meurs- en Kennedyweg te zijn vernield. "Er was in de nacht een manjaboom omgevallen waardoor er enorme schade is aan het bushuisje dat vlak naast de banner is. Wij besloten geen aangifte te doen omdat wij dachten dat de banner mogelijk daardoor is gescheurd. In de middag tegen 15.00 uur reden we naar de plek we waren bezig de banner te fixen. Er reed een donkergrijze Ford Ranger en de bestuurder stopte plotseling en begon intimiderende uitspraken te doen," deelt Bahadoer mee. De man stapte uit de auto en begon te bedreigen. Haar echtgenoot sprak de man aan. "Mo sutu yu kiri dalijk, a banner disi no musu de dya mo purin". Bahadoer heeft een deel van de tirade kunnen filmen. 

De VHP doet een dringend beroep op de leiders van politieke partijen, erop toe te zien dat aanhangers zich niet schuldig maken aan vandalisme en banaliteiten. Het is de zoveelste keer dat VHP’ers worden belaagd en bedreigd door aanhangers van een bepaalde politieke partij. 

Advertenties