Mond- en neusbedekking niet verplicht bij stemmen
06 May 2020, 07:57
foto
Het managementteam Verkiezingen van Binnenlandse Zaken heeft voorstellen over het stemmen op 25 mei besproken met politieke partijen.


Het managementteam Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een presentatie gehouden voor politieke partijen dinsdag. Daarbij is aangegeven dat kiezers met of zonder mond- en neusbedekking mogen stemmen. De keus is aan de kiezers. Er zijn verschillende voorstellen besproken, waarbij de vertegenwoordigers van de politieke partijen ook hun visie hebben gegeven. 

Marsiane Lingers, lid managementteam verkiezingen, deelt mee dat deze bijeenkomst nodig is geweest, omdat verkiezingen worden georganiseerd voor de samenleving. De politieke organisaties vormen daar een belangrijk onderdeel van. De bijeenkomst heeft als doel gehad om de maatregelen die zijn voorgesteld door de verkiezingsorganisatie in samenwerking met onder andere het ministerie van Volksgezondheid voor te leggen aan de politieke organisaties. “Want hun feedback is in deze ook erg belangrijk”, laat Lingers optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. 

Alle feedback wordt meegenomen om het document verder te completeren om het aan te bieden aan het Covid-19 managementteam voor advies. Daarna zal het aangeboden worden aan de regering voor goedkeuring. De vertegenwoordigers van de politieke organisaties hebben nota genomen van de voorgestelde maatregelen en zijn ook met voorstellen gekomen. Er zijn onder andere vragen gesteld over handhaving van de avondklok en als toch de mogelijkheid kan worden bekeken om de toezichthouder van het Onafhankelijk Kiesbureau in het stemlokaal te kunnen plaatsen.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October