Hennah Draaibaar uit quarantaine: Dikke 10 voor organisatie
05 May 2020, 13:54
foto
Na twee weken in quarantaine te zijn gebleven, mogen repatrianten uit Nederland na screening naar huis. (Beeld: Hennah Draaibaar)


Ingezetenen die ruim twee weken geleden uit Nederland zijn teruggekeerd, mochten na een screening vandaag naar huis. Het medische team heeft alle procedures doorgelopen met de mensen. De mensen zijn van 20 april tot en met 4 mei in quarantaine geweest. Nadat alles in orde bleek te zijn, werd de laatste handeling verricht, het polsbandje doorknippen. Daarmee is de quarantaine-periode opgeheven. 

Hennah Draaibaar die ook in quarantaine was, zegt aan Starnieuws dat de service prima was. De organisatie krijgt van haar een dikke 10. "Hotel Torarica heeft er voor gezorgd dat 2 weken weg van huis zijn aanvoelde als een vakantie. Veel succes aan de nieuwe groep. We hebben ons gedragen, nul besmettingen. Dus als ze zichzelf in Nederland al in zelfquarantaine plaatsen, komen ze gezond hier naar toe," zegt Draaibaar. 

"We hebben wel een nieuwe community gecreëerd tijdens de afgelopen twee weken. Een mix van mensen die elkaar niet kenden en nu heel goed bevriend zijn geraakt. We hebben de verpleegkundigen, NCCR en Torarica ook bedankt door geld op te halen en ze bonnen en pakketten te geven," vertelt Draaibaar. 

Deze week worden gestrande ingezetenen opgehaald uit Guyana, Cuba en Nederland. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November