Verontwaardiging over vlaggenoorlog die gaande is
03 May 2020, 18:54
foto
NDP'er Boy Guardiola verwijdert de NPS-vlag bij een woning.


De VHP en NPS zijn niet te spreken over dat hun vlaggen worden verwijderd door de NDP'er, Boy Guardiola. Op video-beelden is te zien hoe de prominente NDP'er vlaggen verwijdert van de NPS en de VHP. Ook zijn er beelden van leden van Pertjajah Luhur die een NDP-vlag verwijderen. Er schijnt een 'vlaggenoorlog' gaande te zijn. 

De VHP zegt in een persbericht dat Suriname wordt geplaagd door een venijnig virus dat NDP heet. Een virus dat gekenmerkt wordt door illegaliteit, onfatsoen, disrespect voor andermans bezit, onethisch handelen en geen respect voor sociale normen en waarden. Een virus dat leidt tot machtsdronkenheid en de hersenpan aantast. Anders kan de VHP het gedrag van NDP-loyalisten niet verklaren die menen recht en wet continue willens en wetens te overtreden, met goedkeuring van hun meerderen en de partij, door bezit van politieke partijen, als de VHP en de NPS met een lange traditie van democratie, respect en fatsoen te stelen op klaarlichte dag, meent de oranjepartij. 

De NDP-secretaris, Caroline Heilbron, om een reactie gevraagd over het weghalen van de vlaggen van de NPS en VHP, zegt aan Starnieuws dat de eigenaren van de woningen de NDP'er gevraagd hebben om de vlaggen te verwijderen. Dat blijkt ook uit de video's die circuleren. Heilbron merkt op dat volgens de eigenaren de vlaggen geplaatst zijn door de andere partijen toen de mensen niet thuis waren. De bewoner van het huis heeft aangegeven allang uit te kijken naar verkiezingsmateriaal van de NDP. De NDP'er reed langs toen de mensen hem stopten en om een vlag vroegen, legt Heilbron uit. 

VHP-voorzitter Chan Santokhi blijft erbij dat het om diefstal gaat van vlaggen. De NDP is niet gerechtigd om de vlaggen die het bezit zijn van andere partijen te verwijderen en mee te nemen. "De vlag is niet van de NDP," stelt de voorzitter van de oranje partij. De NPS merkt op dat het om een dubbele woning gaat. Het is niet zo dat de vlaggen daar zonder toestemming geplaatst is. 

"De verkiezingen zijn nabij en de wanhoop bij de NDP neemt toe met de dag. Is dit wat we mogen verwachten op 25 mei a.s. en daarna. Intimidatie, oneerlijkheid en manipulatie rondom de wil van het Surinaamse Volk. Dit past niet in een democratie en rechtstaat. Met zijn allen moeten we publiekelijk en individueel dit onfatsoenlijk en goedkoop gedrag van de NDP loyalisten afkeuren," stelt de VHP. 


Vlaggen van ABOP en PL vernietigd bij het verkiezingscentrum van ABOP in Wageningen.

Ook Pertjajah Luhur blijkt zich schuldig gemaakt te hebben aan het weghalen van een vlag van de NDP. Daar in de plaats wordt een PL-vlag aangebracht. Heilbron zegt op de hoogte te zijn van de vlag die door PL is verwijderd. Zij blijft erbij dat de NDP de twee vlaggen weggehaald heeft op verzoek van de eigenaren. Zij benadrukt dat als de kiezers overtuigd zijn op wie ze gaan stemmen, zal het stemgedrag niet veranderen door het weghalen van propagandamateriaal. "Elkaar neerhalen en aan elkaars propagandamateriaal komen, verandert het stemgedrag van de persoon niet. Integendeel wordt je ware aard zichtbaar en zou ik als zwevende kiezer niet voor zo een partij stemmen," stelt ze. 

Pertjajah Luhur om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de NDP-vlag weggehaald is met toestemming van de bewoner van de woning. Zondag zijn ook vernielingen aangericht bij het ABOP-centrum in Wageningen. Vlaggen van de PL en ABOP zijn verscheurd en op de grond gesmeten. Er is aangifte hierover gedaan. Het is ook doorgegeven aan de politie wie van de NDP hiervoor verantwoordelijk is. 
Advertenties