PL wil spoedvergadering DNA in kwestie-Hoefdraad
24 Apr 2020, 03:26
foto
Paul Somohardjo, voorzitter PL.


De Pertjajah Luhur (DNA) wil dat Assembleevoorzitter Jennifer Simons een spoedvergadering uitschrijft om de kwestie-Hoefdraad te bespreken. De partij doet een dringend beroep op minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om onmiddellijk af te treden, nu procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday het parlement heeft gevraagd de bewindsman in staat van beschuldiging te stellen. 

“We leven in een democratische rechtsstaat en het recht moet haar beloop hebben. Als partij staan we volledig achter de PG”, stelt PL-voorzitter Paul Somohardjo. De pg heeft een vordering ingesteld over het in staat van beschuldiging stellen van Hoefdraad. Baidjnath Panday heeft de vordering vergezeld doen gaan van een document, waarin is opgenomen een feitelijke omschrijving van de misdrijven waarvan de minister wordt verdacht. Ook zijn daarin vervat de wettelijke bepalingen volgens welke de misdrijven strafbaar zijn gesteld. 

Somohardjo zegt dat keer op keer gevraagd is in het parlement om een onderzoek te laten instellen naar de ontoelaatbare handelingen van de bewindsman. Meermalen zijn diverse financiële stukken opgevraagd, maar de bewindsman heeft De Nationale Assemblee deze documenten nooit doen toekomen. 

Advertenties