Doekhie heeft geen goed woord over voor Waidoe
15 Apr 2020, 04:33
foto
Rachied Doekhie


Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) vindt dat zijn collega William Waidoe (kandidaat NDP Nickerie # 3) lijdt aan 'decorum-defecten'. "Je moet goed seniel en dement zijn om te concluderen dat de 3038 behaalde stemmen van jou zijn. Dus Pertjajah Luhur heeft nul stemmen gehaald in Nickerie in 2015", reageert Doekhie op de open brief van Waidoe tegenover Starnieuws. 

Doekhie vraagt zich af van waar de vorige lijsttrekker van Pertjajah Luhur in 2010 de stemmen vandaan heeft gehaald. Toen had de partij meer dan 3000 stemmen op haar naam staan in Nickerie. "Deze awarie domrie was ook bij andere partijen voordat hij bij Pertjajah Luhur was beland. In Mega Combinatie was hij voorzitter van de KTPI-afdeling Nickerie. Het resultaat was nul komma nul. Hij is op dit ogenblik niet in staat meer dan 50 stemmen te behalen. Dat is in de afgelopen acht maanden bewezen. Hij bedelt de bestaande achterban van de NDP om op hem te stemmen," meent Doekhie. 

Waidoe heeft in de open brief meegedeeld dat hij nimmer met een Ford Ranger of welke belofte dan ook is omgekocht om uit PL te stappen en de NDP te ondersteunen. "Ik Doekhie zeg dat van de Ranger waar is heel en heel Nickerie weet dat. 
Het zal ook niet waar zijn dat hij te Wageningen op 17 juni 2018 SRD 250.000 heeft ontvangen uit handen van een NDP-topper." 

Doekhie vindt dat Waidoe zegt voor zijn achterban te werken, "maar voor wie wil hij werken als hij geen achterban heeft. Voor je eigen familie?" Waidoe voelt volgens Doekhie nattigheid, vandaar dat hij nu met een open brief komt. Hij kan volgens de politicus nergens in Nickerie terecht. De 3038 personen die je in de achternek hebt getrapt, uitgerekend deze mensen kom je bedelen om een aalmoes. Met deze open brief wil je een loopje nemen met deze mensen, voor je eigen belang. Een politicus die door opwekken van medelijden mensen wil misleiden, is een verrader". Een paar andere termen die Doekhie gebruikt om Waidoe te beschrijven, konden om ethische redenen niet worden gepubliceerd. 
Advertenties