Gezondheidszorg en onderwijs speerpunten SDU
14 Apr 2020, 07:48
foto
Ivona Huisraad en Esther Ewijk van de Sociaal Democratische Unie hebben de kandidaItenlijsten van de partij ingediend. (Foto: René Gompers)


De Sociaal Democratische Unie (SDU) gaat de verkiezingen in met hervormingen binnen de gezondheidszorg en het onderwijs als speerpunten. De partij wil via die twee sectoren de weg plaveien voor duurzame ontwikkeling van de natie, laat voorzitter Celsius Waterberg optekenen. Die strategie uit zich in de partijslogan: 'De weg naar een beter Suriname'.

SDU bestaat ruim een jaar. De partij is volgens Waterberg door hard werken van een steeds toenemend aantal leden in geslaagd zich in te schrijven voor deelname aan de verkiezingen. Hoewel de Covid-19 pandemie het plan van de verkiezingscampagne drastisch heeft doen wijzigen, lukt het SDU om mee te doen in drie kiesdistricten. In Paramaribo voert Waterberg de lijst aan. In de andere twee kiesdistricten zijn Rattan Gwendelien (Wanica) en Adjako Orpheo (Sipaliwini) de lijsttrekkers. 

SDU heeft een aanzienlijk aantal vrouwelijke kandidaten op de lijsten gepositioneerd (ongeveer 80%). Zij verklaren dat ze zich sterk gemotiveerd voelen om de vooruitgang van Suriname te helpen bewerkstelligen. Hoewel de toestand rondom Covid-19 voor deining zorgt, ook binnen het politieke veld, beweert SDU daardoor juist dubbel geïnspireerd te zijn voor strijd. “Ook de strijd tegen het coronavirus.”  

De kandidaten
Paramaribo
1. Celsius Waterberg
2. Nathalia Roemer
3. Regillio Pinas
4. Marscha van der Bok
5. Kalisda Pinas
6. Fabienne Cruden
7. Ivona Huisraad
8. Esther Ewijk
9. Yolanda Kerkhout
10. Muriel Benanoe 
11. Irish Waterberg
12. Susan Nasibdar 
13. Melanta Pinas
14. Cedric Lafanti
15. Chenifa Moidin 

Wanica
1. Gwendelien Rattan
2. Bernice Sontowinggolo 
3. Ines Sakko
4. Saverio Landveld 
5. Judith Andro
6. Olivia Prieka 

Sipaliwini
1. Orpheo Adjako
2. Sjieka Boomdijk
3. Fabian Pansa
4. Eldrieth Paulus 
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April