CCK: Mensen zijn angstig om dood te gaan
12 Apr 2020, 02:52
foto


De angst om besmet te worden met het coronavirus is duidelijk zichtbaar in de ogen van vele mensen. Het doet ons denken aan de broosheid van het leven, aan ons tijdelijk verblijven in deze wereld, zegt het Comité Christelijke Kerken (CCK) in zijn paasboodschap. "Angst om dood te gaan, angst voor de toekomst die zo onzeker is, ook in financieel opzicht."

Het comité zegt dat de politieke en economische situatie in het land helaas niet helpt om die angst weg te nemen. Immers de hoge valutakoers zorgt voor hoge prijzen in de winkels. "Ook het enorm wantrouwen dat er heerst onder de gemeenschap naar mate de dag van de verkiezingen nadert, is onvoorstelbaar en vormt geen goede basis voor de ontwikkeling van ons geliefd Suriname."

Het CCK vraagt zich af of we voldoende beseffen hoeveel mensen in angst leven en hoeveel in paniek zijn. Het wijst erop dat angst voor de dood tal van geestesziekten kan veroorzaken. Het comité hoopt en bidt dat de mensen door de paasboodschap weer hoop krijgen. "Pasen is een wonderlijk gebeuren waarin het leven het wint van de dood."

"Er zijn veel mensen die zonder hoop leven in deze wereld. Geef rekenschap van de hoop die in u is," moedigt het comité aan. "Met Pasen richten wij onze blik nadrukkelijker op de levensvorst die de macht van de dood heeft doorbroken en eeuwig leven aan het licht heeft gebracht."

De volledige paasboodschap van het CCK kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Boodschap_voor_Pasen_2020.pdf                
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April