Panieksituatie ontstaan; Enorme toeloop in supermarkten
14 Mar 2020, 00:00
foto
In winkels is er een grote toeloop van mensen, sinds vrijdag. Sommige klanten in supermarkten hebben uit voorzorg een mondkap omgedaan. (Foto's: René Gompers)


Er heerst een enorme drukte bij diverse supermarkten. Hoewel minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme in De Nationale Assemblee heeft opgeroepen om niet te hamsteren, zijn mensen massaal inkopen gaan doen. Sommige goedgevulde schappen beginnen reeds leeg te raken. Auto's staan straten verder geparkeerd bij grote supermarkten terwijl er lange rijen bij de kassa's zijn. 

Er wordt van alles gekocht; toiletpapier, handsanitizer, zepen, shampoos, blikjeswaar en olie zijn nagenoeg in alle winkelwagens te zien. Bij de kassa heeft personeel mondkapjes op en sommigen hebben ook handschoenen aangetrokken. Ook sommige klanten komen met mondkapjes de winkels binnen.Mensen wachten lang bij de kassa's om af te kunnen rekenen. De rijen zijn tot bij de rekken, zo druk is het in diverse winkels. Sommige klanten zijn verrast en klagen erover dat ze 'in hun eigen winkel' geen boodschappen kunnen doen, omdat er zo een grote toeloop is. Iemand klaagt nog: "we hebben al last van de koers, en nu komt corona er ook nog bij".

Per 00.00 uur zijn het luchtruim en de grens met Frans-Guyana en Guyana gesloten voor personenverkeer. Alle grote evenementen zijn afgelast. Er wordt geen vergunning gegeven voor activiteiten waar meer dan honderd mensen bijeenkomen. Een vrouw die in Nederland besmet is, is vrijdag positief getest door het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Sinds dit bekend is geworden, is er ondanks alle geruststellende mededelingen, toch een grote toeloop ontstaan in de supermarkten. Sommige zijn eerder dan normaal gesloten. 


Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December