Surinaamse bedevaartgangers Bethlehem niet besmet
07 Mar 2020, 12:04
foto
De groep Surinamers die de bedevaart naar Israël moest onderbreken. De mensen zijn ondergebracht in een hotel in Bethlehem en keren maandagavond terug naar Nederland.


49 Surinaamse bedevaartgangers naar Israël waren, maken het goed, deelt pater Esteban Kross mee. Tot nu toe is niemand van de groep besmet met het coronavirus. De bedevaart moest worden afgebroken, bevestigt bisschop Karel Choennie. De Surinamers zijn in een hotel ondergebracht en zullen maandagavond terugvliegen naar Nederland. 

De geestelijke meldt via het bisdom:
"Woensdagavond zijn we in Israël aangekomen en naar ons hotel gegaan in Bethlehem. Daar begonnen we de volgende dag met onze bedevaart, maar hoorden al in de vroege middag dat enkele Griekse pelgrims ziek waren met het coronavirus en enkele werkers van het hotel te Bethlehem waar ze aan het einde van hun bedevaart hadden gelogeerd, besmet hadden. Ze waren echter tevoren op alle belangrijke plaatsen in Israël geweest zoals Jeruzalem, Nazareth, Kana, Jericho en plaatsen rond het Meer van Galilea. 

Dit bracht de regeringen van Israël en Palestina in groot alarm. Gistermiddag zijn we teruggebracht naar het hotel te Bethlehem waar we tevoren waren. Wij zijn de enige groep in het hotel, de andere groepen zijn gisteren gelijk vertrokken. 

We moeten in het hotel blijven tot onze vlucht naar Nederland maandagavond. De verzorging in het hotel is heel goed. Bij ons in de groep en bij het personeel van het hotel hier is er geen coronavirus en er is niemand ziek. Met ons gaat het naar omstandigheden goed. Bedankt voor alle gebeden en tekens van meeleven. Met hartelijke groeten, pater Kross". 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November