Frans-Guyana bevestigt 5 coronagevallen
04 Mar 2020, 19:18
foto


Buurland Frans-Guyana heeft zijn eerste vijf bevestigde gevallen van het coronavirus in Saint Laurant du Maroni bekendgemaakt. Het gaat om vijf mensen die zijn teruggekeerd van de religieuze bijeenkomst van de Church of the Christian Open door in Mulhouse, Frankrijk. De bijeenkomst is gehouden van 17 tot 24 februari. Hun klinische toestand is in dit stadium geen reden tot bezorgdheid, laat de prefect van Frans-Guyana in een persbericht weten.

In reactie op de bevestigde gevallen in Frans-Guyana, zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid dat de controle bij de grens is opgevoerd. "We gaan ook wegcontrole doen voor Marwina Ziekenhuis."

De vijf bevestigde gevallen in het buurland zijn opgevangen door medische teams van het Centre Hospitalier de l'Quest Guyanais.  Er is ook een crisisopvang opgezet. De Frans-Guyanese autoriteiten zullen aanvullend onderzoek uitvoeren om mensen te identificeren die in nauw en langdurig contact zijn geweest met deze patiënten. Zij zullen specifieke instructies krijgen.

Met deze nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 komt het aantal mensen die in overzeese Franse gebieden besmet is op 8. Ook op het eiland Saint Barthélémy zijn er coronagevallen genoteerd.
Advertenties