Zunder blij met resultaat voor werkers Security Alliance
02 Mar 2020, 06:37
foto
Vakbondsleider Armand Zunder


Werknemers van de Amerikaanse multinational, Security Alliance, in Suriname zijn tevreden met het onderhandelingsresultaat dat bereikt is door de Algemene Werknemers Bond (AWB), onder leiding van Armand Zunder. Er is een loonsverhoging van 27% bedongen en een eenmalige bonus van SRD 750 per werknemer. Met het bereikte resultaat wordt de inflatie gecompenseerd en de rest van het percentage is een reële loonsverhoging die bedoeld is om de koopkracht van de medewerkers te versterken, zegt vakbondsleider Zunder. Op een ledenvergadering zaterdag is het resultaat goedgekeurd. 

De medewerkers hebben zich sedert september vorig jaar aangesloten bij de AWB. Intussen zijn de documenten bij de autoriteiten ingediend voor het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid voor het oprichten van een eigen vakbond in het bedrijf, de Security Alliance Werknemers Bond. Het moederbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Miami. Het bedrijf heeft vestigingen in Texas, Los Angelos, Alabama en Tenessy. Naast Suriname wordt er ook in Belize en Ecuador geopereerd. Het bedrijf is in 2001 opgericht door David Ramirez en telt ruim 1.400 medewerkers over de diverse vestigingen. 

Sedert het jaar 2009 heeft de onderneming ook een vestiging in Suriname met meer dan honderd medewerkers in dienst. De werkers die in dienst zijn van het Surinaamse bedrijf, zijn de enige werkers in de security business in Suriname die het wapenschild van de Verenigde Staten van Amerika op hun uniform hebben en een badge hebben die door de Amerikaanse ambassade is uitgegeven. Deze security professionals bewaken de Amerikaanse ambassade en andere residenties van Amerikaanse autoriteiten en hun medewerkers in Suriname. Ook enige andere ambassades worden door deze medewerkers bewaakt.

Onder leiding van het bestuur van de op te richten vakbond voert Zunder vanaf oktober vorig jaar besprekingen met de lokale directeur, Glenn Huiswoud en zijn staf. Het bondsbestuur is ook bijzonder tevreden met de input van de directeur in het onderhandelingsproces, die leiderschap heeft getoond door mee te werken aan het akkoord, dat ook de basis legt voor het personeel om gemotiveerder de werkzaamheden te verrichten. Nadat de vakbond zover is dat hij rechtspersoonlijkheid heeft verworven, zal gesproken worden over een pakket aan secundaire voorzieningen, zegt Zunder. 
Advertenties