Breaking: President benoemt Roemer zaterdag als governor
21 Feb 2020, 14:11
foto
Maurice Roemer


De knoop schijnt te zijn doorgehakt. Starnieuws verneemt dat Maurice Roemer, topman van verzekeringsmaatschappij Self Reliance, zaterdag wordt benoemd als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij is voorgedragen door de Surinaamse Bankiersvereniging, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). 

Er was onduidelijkheid ontstaan over de benoeming van Roemer, nadat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de voorkeur scheen te geven aan registeraccountant Michel Lutchman. Diverse formaliteiten moeten nog worden afgehandeld. Het antecedentenonderzoek is positief bevonden. Roemer moet nog genaturaliseerd worden tot Surinamer. Dat is een formaliteit die door president Desi Bouterse zal worden verricht. 

De Raad van Ministers komt nog formeel bijeen om de benoeming goed te keuren. De receptie is gepland voor zaterdag 13.30 uur. In deze race waren eerder Sigmund Proeve en Armand Zunder. Uiteindelijk is de keuze van de president gevallen op Roemer, die gedragen wordt door de bancaire sector en het bedrijfsleven. Ook vakcentrale C-47 staat achter de voordracht. Robby Berenstein van C-47 is ook voorzitter van de bond bij CBvS. 
Advertenties